Dlaczego to co jest dopuszczone do konsumpcji po wielokrotnej kontroli powołanych przez państwo organów(weterynarz,Inspekcja Sanitarna,Inspekcja Handlowa,itd) okazuje się bombą pełną związków chemicznych powodującą po pewnym okresie spożywania nieodwracające zmiany w organizmie?
MDOM.
Co to takiego? Rozszyfrowując skrót to:
mięso drobiowe oddzielone mechanicznie,czyli nic innego jak zmielone korpusy drobiowe.Szokuje też ilość polepszaczy z literką „E”.
W masarniach produkujących tanią kiełbasę są specjalne maszyny, które pompują do mięsa mieszankę ze skrawkami zmielonych kości, ścięgien, pazurów....
Choć robione z tej mieszanki wędliny też mają piękny, różowy kolor, są wilgotne i ładnie pachną, niestety bardzo szybko się psują, pokrywają lepką substancją i nie nadają się do jedzenia.
Czasem warto się zatrzymać przed takim plakatem i poddać takiej refleksji.
Smacznego;-P
maska33 2019-02-27
A według mnie,lepiej wiedzieć jak najwięcej.
Wtedy dopiero mamy prawdziwy wpływ na podejmowanie trafnych decyzji,mających wpływ na swoje własne życie.
Nawet te..... co jeść ;-))))))