5 września rozpoczęło się w Zielonej Górze Święto Winobrania.

5 września rozpoczęło się w Zielonej Górze Święto Winobrania.

Impreza potrwa do niedzieli-13.09.
Zgaś żarówkę tym razem.

Na fotografii Zielonogórska Palmiarnia na Winnej Górze.
Przed zdobyciem Śnieżki muszę jeszcze pokosztować smaku zwycięskich trunków by nabrać "stosownego wigoru"
;P
W tym roku trzeba wątrobę przygotować na prezentacje smaków winnic: „Bachusowe Pole” (Wilkanów), „Cantina” (Mozów k. Sulechowa), „Folwark Pszczew” (Pszczew), „Equus” (Zabór-polecam), „Gostchorze” (Krosno Odrzańskie), „Hiki” (Bycz k. Bytomia Odrzańskiego), „Ingrid” (Łaz polecam), „Jakubów” (Jakubów), „Julia” (Stary Kisielin-Zielona Góra) „Katarzyna” (Grodzisk Wlkp.), „Kinga” (Stara Wieś k. Nowej Soli), „Krucza” (Buchałów), „Łukasz” (Wityń), „Marcus” (Sterkówk. Nowogrodu Bobrzańskiego), „Miłosz” (Łaz bardzo polecam), „Mozów” (Mozów k. Sulechowa), „Na Leśnej Polanie” (Proczki k. Zaboru), „Od Nowa” (Krosno Odrzańskie), „Pasieka Dziki Miód” (Dargomyśl), „Pod Lubuskim Słońcem” (Łaski k. Przełaz), „Pod Wieżą” (Trzebule), „Saganum” (Żagań), „Saint Vincent” (Borów Wielki), „Senator” (Niedoradz), „Stara Winna Góra” (Górzykowo), „Świętej Jadwigi” (Świdnica), „Trojan” (Zabór polecam), „U Romana” (Łężyca-Zielona Góra), „Vae Soli” (Łaz), „W Ogrodzie” (Górzykowo), „Żelazny” (Łaz).
Może i tego tygodnia na ten "proceder" nie starczyć, he he...
Do zobaczenia .

Copyright © maska33.

halka

halka 2020-09-08

Szklane domy,które w "Przedwiośniu"symbolizowały marzenia o nieosiągalnym stały się rzeczywistością ...tylko z tą "cywilizacją" (obecnie )jest coś nie tak.
Ofert wiele a wątroba jedna:)...trzeba mieć to na uwadze przy kosztowaniu trunków.

ricky

ricky 2020-09-08

Wow !!!

maska33

maska33 2020-09-08

W tym szklanym domu (wiadomo-palmiarnia) jedna z trzech znajdujących się tam kawiarni serwuje pyszną kawę.
Na dno wysokiej szklanki na nóżce nalewa się przygotowaną gorącą czarną kawę.
Następnie dodaje się miarkę podgrzanej oryginalnej irlandzkiej whiskey.
Do tego wsypuje się znikomą ilość cukru trzcinowego.... (ja odmawiam).
Śmietanę najpierw ubija się lekko,najlepiej przez wstrząśnięcie w zamkniętym pojemniku,
a potem dodaje na samą górę tworząc specyficzny "kożuszek", przez który pije się kawę.

Największą sztuką jest niedopuszczenie w czasie konsumpcji do zmieszania się warstw.

Smacznego!

chilu

chilu 2020-09-08

Brzmi jak Irish Coffee......

A czy do degustacji win maja maski zu rurka? ;o))
Na watrobe polecam Ostropest....

maska33

maska33 2020-09-08

Bo nim faktycznie jest.
Ale po co epatować miałem nazwami?
Jeszcze kierowcy by się skusili na powtórkę x4 ;-D

dodaj komentarz

kolejne >