Z spring roles czyli popularnie sajgonkami to tak jak z naszymi naleśnikami - farszów jest nieskończona ilość . Zawsze robiłam je w wersji z mięsem - tym razem postanowiłam spróbować wykorzystać wędzone tofu. Składniki są trochę jak z kuchni Fusion bo używam składników których w oryginalnej kuchni orientalnej nie ma .Ale za to wyszło smakowicie.
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/spring-roles-z-tofu-wg-buni.html
dodane na fotoforum:
siestala 2012-05-18
spring rolls są doskonałe w kazdej formie! Twoje wyglądają smakowicie, bo wydają sie chrupiutkie, ale nie wysuszone.
bunia 2012-05-18
siestala - koleżanka która siedzi w Japonii nauczyła mnie ,że powinno sie ja smażyc dwa razy wtedy wychodzą takie jak trzeba usmażone na chrupko a jednoczesnie miękkie w środku.