Spring roles z Tofu wg Buni

Spring roles z Tofu wg Buni

Z spring roles czyli popularnie sajgonkami to tak jak z naszymi naleśnikami - farszów jest nieskończona ilość . Zawsze robiłam je w wersji z mięsem - tym razem postanowiłam spróbować wykorzystać wędzone tofu. Składniki są trochę jak z kuchni Fusion bo używam składników których w oryginalnej kuchni orientalnej nie ma .Ale za to wyszło smakowicie.

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/05/spring-roles-z-tofu-wg-buni.html

dodane na fotoforum:

jagoda8

jagoda8 2012-05-17

Dziękuje za pomysł,serdecznie pozdrawiam.

ijkk1

ijkk1 2012-05-17

uwielbiam sajgonki (*,*)

alasu

alasu 2012-05-17

Doskonałe na każdą porę dnia!!!

ondra

ondra 2012-05-17

Świetny pomysł, godny naśladowania. Pozdrawiam :)))

halinac

halinac 2012-05-17

Pozdrawiam milutko , dobrej oraz spokojnej nocki życzę:)

siestala

siestala 2012-05-18

spring rolls są doskonałe w kazdej formie! Twoje wyglądają smakowicie, bo wydają sie chrupiutkie, ale nie wysuszone.

bunia

bunia 2012-05-18

siestala - koleżanka która siedzi w Japonii nauczyła mnie ,że powinno sie ja smażyc dwa razy wtedy wychodzą takie jak trzeba usmażone na chrupko a jednoczesnie miękkie w środku.

inka8

inka8 2012-05-18

Pyszności..................Pozdrawiam cieplutko....:::)))

dodaj komentarz

kolejne >