Bardzo proste danie , szybkie .
Czas : 20 minut
Składniki :
2 małe puszki wątróbek rybnych w oleju ( takie po 10 dag )
2 jajka
2 korniszony
½ cebuli
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
pieprz mielony
Jajka ugotować na twardo .Jedno pokroić w drobną kostkę , drugie w plasterki. Korniszony utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . A cebulę usiekać bardzo drobno. Wymieszać korniszony, drobno pokrojone jajko, cebulę , przecier pomidorowy , olej od wątróbek i drobne kawałki wątróbek .Doprawić pieprzem. Układać warstwę sałatki, plastry jajka a na wierzchu większe kawałki wątróbek.
dodane na fotoforum:
witka 2009-06-02
pyszne -serdecznie pozdrawiam
reniuska 2009-06-02
Grażynko
PIĘKNEGO WIECZORU I SPOKOJNEJ NOCKI ŻYCZĘ
POZDRAWIAM :))))
hbabik 2009-06-02
kolejne pyszności.....na tych profilkach idzie się najeść do syta.Życzę miłego wieczoru i kolorowych snów
reni50 2009-06-02
pięknie udekorowane, wygląda apetycznie, przyznam że nigdy nie jadłam wątróbek rybnych...
wiki3 2009-06-02
niesamowicie nowe rzeczy u Ciebie buniu
massea 2009-06-02
Wątróbke to ja lubie, pozdrawiam Buniu....... :))
danka10 2009-06-03
Słonecznego i radosnego dnia życzę:))) pozdrawiam:)))
maniusk 2009-06-03
posile sie troche i maszeruje dalej.....
Witam milutko życząc dalszego wspaniałego słonecznego dnia posyłając radosc i uśmiech na dzień dobry:))
(*_*) i slonecznego buziaka poslam:)
mcfeely 2009-06-03
jeszcze nie próbowałam takich wątróbek :) trzeba spróbować :D pozdróweczki :0)