Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „
Czas : 20 minut
Składniki :
2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
sok z cytryny
pieprz mielony
1 mały ogórek
1 kiwi
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
2 łyżki masła
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
sól
1 łyżka maki
Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .
dodane na fotoforum:
gogogo 2009-07-03
Czuje się zaproszona na ten smaczności ;) pozdrawiam i uśmiech zostawiam :))
wiki3 2009-07-03
przepysznie wyglada buziaki
luna19 2009-07-03
o mniam....
lubie rybki pod kazdą postacią ;)
pozdroweczki
vesper5 2009-07-03
no to w przyszły piątek będzie u mnie tilapia !!!
malybok 2009-07-03
Buniu, ściągnęłam od Ciebie przepis na śledzie z ogórkiem, a że nie miałam słonecznika to dałam żurawiny , Dzięki za przepisy z których często korzystamy:))
piofoto 2009-07-03
musze przyznac ze takiej rybki jeszcze nie jadłem nie mowiac o niecodziennym jej wydaniu
bunia 2009-07-03
pauza- pewnie - po prostu miałam akurat Tilapię .Nastepny raz spróbuję bez kiwi ( nie wiele daje smakowo ) , ale za to dam otartą skórke cytrynową i serek topiony .Nałożę na rybę i zapiekę .Moim zdaniem powinno być jeszcze lepsze .
reni50 2009-07-03
lubię ryby więc chętnie skosztuję...
irusia 2009-07-03
uwielbiam ryby ale tej nie jadlam , musze spróbowac
Miłego i pogodniego wekendu))))
b0zenka 2009-07-04
WSTAWAĆ ŚPIOCHY.....SŁONKO WOŁA... DZIŚ MA BYĆ WSPANIAŁY DZIONEK...CZEGO CI ...ŻYCZĘ
reniuska 2009-07-04
Miłego weekendu życzę:)))
czarek 2009-07-04
Apetycznie wyglada)))