Ciasto migdałowo-kakaowe :)

Ciasto migdałowo-kakaowe :)

Składniki:
masło, 1/3 kostki
jajka, 3 szt
mąka, 1/4 kg
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
cukier, 3/4 szklanki
cukier migdałowy (Oetker), 1 łyżka
bakalie (rodzynki, migdały, orzechy laskowe), ile kto lubi
kakao ciemne, 1 łyżka.

Opis przygotowania:
1. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym na puszystą masę, dodać roztopione, przestudzone masło, stopniowo przesianą z proszkiem mąkę, kakao i na końcu bakalie.

2. Piec ok pół godziny w 170 st. Najlepiej smakuje drugiego dnia! Smacznego!

(Przydałaby się polewa czekoladowa, ale moje ciacho się jej nie doczekało.. )

dodane na fotoforum:

anettah

anettah 2009-10-27

Smaczniutkie!!

vesper5

vesper5 2009-10-27

pięknie wyszło...no i następny przepis mam do skopiowania ...:))) pozdrawiam serdecznie !!!

renatal

renatal 2009-10-27

Napewno pyszne)

tina03

tina03 2009-10-27

Smacznego!!! apetycznie wygląda :)

dodaj komentarz

kolejne >