Piękna , smaczna i pachnąca:)
Kapustę i koperek lekko podusić z wodą ,posolić,popieprzyć,zakwasić,dodać podsmażoną młodą marchew z cebulą na masełku.Połączyć ,zagotować i gotowe.
Pychotka,taką lubię najlepiej.
abore76 2015-05-16
smaczniutka wiosna na talerzu.
pantoja 2015-05-16
Wczoraj ugotowałam kapustkę i dzisiaj już nie ma. Gotuję kolejną, obydwoje lubimy młodą (stara tylko ukiszona smakuje:). Poszalałam wczoraj z gołąbkami, pyszne są z młodej kapusty (20 zrobiłam, poszły do zamrażarki. Połączyłam cielęcinę z karkówką). Za tydzień kolejne zrobię ale indyka połączę z karkówką, zamiast ryżu dam kaszę. Lepiej smakują z kaszą jęczmienną nie gryczaną:)...Obiadek wygląda znakomicie, zachęca do konsumpcji...pozdrawiam
pantoja 2015-05-16
Kopytka z kapustą bardzo pasują i doskonale smakują. Nie bardzo lubię robić kopytka ale jeść owszem:)
vitaawe 2015-05-16
pysznotka ...:)POZDROWIONECZKA ZASYŁAM SERDECZNE
http://tapetus.pl/obrazki/n/202813_tulipany-kwiaty-bukiet-kwiatow.jpg
niusia1 2015-05-16
pycha na twoim talerzu;my też tak bardzo lubimy taką młodą kapuchę,że prawie co dzień jest na talerzu haha! a dziś robiłam bigos z młodej kapuchy - równie pyszny;
rylla63 2015-05-16
Zdzisiu, jesteś wyborną kucharkę.Proponuję wysłać zgłoszenie do Masterchefa!!!
Pozdrawiam cieplutko!
vitaawe 2015-05-16
CUDO....w serce wpisana jest umiejętność odczytywania piękna .. dlatego potrafimy dostrzec je wokół nas ....Pięknego weekendu w gronie Przyjaciół...NAJLEPSZEGO Z PODZIEKOWANIEM...:)))
gepi12 2015-05-17
NIE TYLKO PODZIWIAM "SŁAWUŚ" TWOJE UMIEJĘTNOŚCI, ALE NATYCHMIAST ODGAPIAM PRZEPISY! KIEDY CZŁEK SŁABUJE I GŁOWA MU JUŻ TAK BŁYSKOTLIWIE NIE PRACUJE, OD MOICH UCZNIÓW PRZEJĘŁAM ODGAPIANIE... MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE POGNIEWASZ SIĘ NA MNIE!
elli4 2015-05-17
.Pozdrawiam złocistymi promykami wiosennego słońca,delikatnym wiatrem i ciepłymi myślami.Przyjemnych chwil życzę